18 Mayıs 2009 Pazartesi

ÇİKOLATALI-ÇİLEKLİ DİLİMLER

Çilekli herşeye bayılırım.1kg çileği bir oturuşta yiyebilirim. Ama gerçek çileği ,pazarlarda satılan bir ısırık attığınızda sanki et yiyormuş hissi veren sahte çileklerden değil :( Gerçeğini ben buldum ama çooook uzakta. Gerçi herkes tatile güneye gidiyor yazın. Şimdi size adresini vereceğim.


Gökova-Marmaris yolu üzerinde Kleopatra adası ayrımı vardır ordan girin Çamlı köyüne doğru ilerleyin. İlerde sağda Çınar lokantasında mutlaka kahvaltı edin sonra yola devam edin. İlerde sol da Halilin lokantası var onu biraz geçince sağda Celal Bey'in evi ve çilek tarlaları var.Kendisi ziraat mühendisi .Tamamıyla doğal çilek heleki "sweet charlie" varsa mutlaka ondan toplayın.



Bu tarif de yapması kolay sunumu iştah açıcı.Hazır çilek zamanıyken yapmaya değer.

20*20 cm lik kare kalıba yaptım.(kekin kalınlığı 1 parmak olacak bu durumda farklı ölçülerde kalıp kullanabilirsiniz).

10 çorba kaşığı kakaolu kekun
1/2 çaykaşığı k.tozu
1 çorba kaşığı çilek püresi
125 gr.tereyağ
8 çorba kaşığı şeker
2 yumurta
1 paket rendelenmiş bitter çikolata
4 çorba kaşığı çilek suyu


Krema için;
2 subardağı krema
3çorba kaşığı pudraşekeri
1/2 kg.çilek





Kekunu ,k.tozunu eleyin (Sinangil ).Çilek püresi,şeker,t.yağve yumurtayı ekleyip çırpın. Rendelenmiş çikolatayı da ekleyip bir sefer karıştırın.Yağlanmış kalıba yada altını folyo kağıdıyla sardığınız kare kalıbınıza dökün. Isıtılmış 180 derece fırında 40-45 dk.pişirin. Kremanın içine pudra şekerini ekleyip traş köpüğü gibi olana dek çırptım. İçine 10 damla vanilya esansı da ekledim ben. Dolaba kodum. Kek soğuduktan sonra 2'ye böldüm .Çilek suyuyla ıslattım. Kremayı sürdüm üzerine çilekleri dizdim.















1 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Bendeee çok severim çileği ve bu tarifi de hemen deneyeceğim!!!!

Sevgiler,
Evren