Gazlı içecekler yokken mis gib,i sağlıklı, meyvelerden , otlardan baharatlardan yapılan envayi çeşit içeceklerimiz varmış.Ben onların hala cafelerde lokantalarda ki özellikle yöresel yemek yapan lokantalarda yaşatılmasını çok isterim. Daha önce de yazmıştım benim bildiğim bir tanesi İstanbul-Kadıköy'de Çiya lokantası .Orada mutlaka mevsimine uygun bir şerbet vardır. Benim en beğendiklerimden birisi de Nevruz Şerbeti'dir. Tarifini Lezzet dergisinin web sitesinde buldum.Biraz ekleme çıkarma yaptım. İşte tarif ;
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 demet roka
1/2 demet nane
1 /2 demet fesleğen
1 bardak şeker
1 adet limonsuyu
2 adet portakal suyu
1,5 lt.su
Tüm otları blendırdan geçirin.2 bardak sıcak suda şekeri eritin.Kalan suyu,limon ve portakal suyunu ve blendırdan geçirdiğiniz otları bir tencerede karıştırın 1-2 saat bekletin süzüp şişeleyin.
1 yorum:
Kadıköye gittiğimde Çiya' da mutlaka içtiğim bir şerbettir. Bir de sumak şerbeti vardı ama tadına bakamadım henüz.
Tarifini verdiğiniz çok iyi oldu.
Teşekkürler.
Yorum Gönder