16 Temmuz 2009 Perşembe

NEVRUZ ŞERBETİ

Gazlı içecekler yokken mis gib,i sağlıklı, meyvelerden , otlardan baharatlardan yapılan envayi çeşit içeceklerimiz varmış.Ben onların hala cafelerde lokantalarda ki özellikle yöresel yemek yapan lokantalarda yaşatılmasını çok isterim. Daha önce de yazmıştım benim bildiğim bir tanesi İstanbul-Kadıköy'de Çiya lokantası .Orada mutlaka mevsimine uygun bir şerbet vardır. Benim en beğendiklerimden birisi de Nevruz Şerbeti'dir. Tarifini Lezzet dergisinin web sitesinde buldum.Biraz ekleme çıkarma yaptım. İşte tarif ;


1 demet dereotu

1 demet maydanoz

1 demet roka

1/2 demet nane

1 /2 demet fesleğen

1 bardak şeker

1 adet limonsuyu

2 adet portakal suyu

1,5 lt.su


Tüm otları blendırdan geçirin.2 bardak sıcak suda şekeri eritin.Kalan suyu,limon ve portakal suyunu ve blendırdan geçirdiğiniz otları bir tencerede karıştırın 1-2 saat bekletin süzüp şişeleyin.


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Kadıköye gittiğimde Çiya' da mutlaka içtiğim bir şerbettir. Bir de sumak şerbeti vardı ama tadına bakamadım henüz.
Tarifini verdiğiniz çok iyi oldu.

Teşekkürler.