29 Mart 2010 Pazartesi

RULO PASTA


Merhaba,
Muzlu rulo pasta en sevdiğim pasta çeşididir. Hem yapması kolay hemde yemesi cok leziz. Rulo pasta için çeşitli tarifler var ama benim gördüklerim yapması hep karışık düz kolay bir tarif yok..benim uyguladığım tarif Gülhan Kara'nın pasta kursunda öğrendiğim tarif.
3 yumurta
40 gr.şeker
50 gr.un
25 gr.su
2,5 gr.kabartma tozu
10 gr.ovalet (varsa)
Fırın tepsisinin kenarlarına taşacak kadar yağlı kağıt kesiyoruz .Tepsiye seriyoruz ve katı yağ ile yağlıyoruz.Tüm malzemeyi çırpma kabına koyup çırpıyoruz.Tepsinin her tarafına eşit olacak şekilde yayıyoruz. Isıtılmış 200 derece fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.Mutlaka takip edin fazla kalırsa rulo olmaz kek kırılır. Fırından aliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. ılınınca yağlı kağıtla beraber keki tepsiden alıyoruz.yağlı kağıdıyla beraber rulo yapıp bırakıyoruz.
Pastacı Kremasını hazırlıyoruz.
4 bardak süt
2/3 bardak mısır nişastası
3 yemek kaşığı un
1 bardak şeker
2 yumurta
1 paket vanilya
Süt kreması
Tüm malzemeleri vanilya ve krema hariç tencereye koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Ocağin altını açıp karıştırarak pişiriyoruz.Vanilyayı ekleyip mikserle çeviriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. iyice soğuduktan sonra 1/2 paket krema koyup mikserle çirpiyoruz. Eger pastacı kreması size hala sert geliyorsa biraz daha krema ekleyebilirsiniz.
Rulo keki ,aynı boyda kestiğimiz yağlı kağıdın üzerine yüzüstü yatırıp yavaşça yapışık olan yaplı kağıdı çıkarıyoruz. Eğer kekinizin kenarlari kırılıyorsa kırılan yerleri biçakla alıp pastayı yapmaya devam edin. Kremayı üzerine yayıp 2 sıra 2 adet muz dizin yani 4 adet muz kullanın ve pastayı rulo seklinde sarın. Üzerini istediginiz gibi süsleyin. Hindistan cevizini yapiştirmak için 3 kaşık krema ayirip pastanın uzerine surebilirsiniz.
pastanın tarifini ben verdim siz yapın yerken beni de çağırın :)

1 yorum:

hcr hobi atölyesi dedi ki...

bu tarif tam benlik:)
hemen defterime yazıyorum.
ellerine sağlık, sevgiler...