16 Kasım 2008 Pazar

HURMALI KEK


Hurmalı kek nasıl olur diye düşündüm. İngiltere de kaldığım evin sahibi de yapardı hurmalı kek. Yabancı bir siteden buldum tarifi biraz değiştirerek yaptım.


300 gr. Hurma
1 çay kaşığı karbonat
375ml. Sıcak su
125 gr. Tereyağ
150 gr. Şeker
1 paket vanilya
oda sıcaklığında 2 yumurta
350 gr.elenmiş un (varsa kekun daha iyi olur)


Önce hurmaların çekirdeklerini çıkarıp küçük parçalar halinde kesiyoruz.Karbonatlı sıcak suyun içine koyuyoruz.20 dk.kenarda bekletiyoruz.
Çok yumuşamış tereyağ ile şekeri krema gibi olana dek çırpıyoruz.Yumurtları teker teker ekleyip her eklemede iyice çırpıyoruz.Unu ve hurmaları suyuyla beraber ekleyip tahta kaşıkla karışana kadar karıştırıyoruz. Kalıba döküp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dk. pişiriyoruz.


KARAMEL SOS
200 gr. Şeker
200 ml.krema
4 yemek kaşığı tereyağ


şekeri tencereye koyup ateşi iyice açıyoruz.Şeker erimeye başlayınca karıştırmaya başlıyoruz.şeker eriyince hemen tereyağını ekliyoruz ve ve eriyene kadar sürekli karıştırıyoruz ocaktan alıyoruz.kremayı ekleyip karıştırıyoruz. Kekin üzerine döküyoruz.

Hiç yorum yok: