9 Ocak 2009 Cuma

ÇİLEKLİ ÇİKOLATALI PASTA



Görüntüsü son derece iştah açıcı. Benim ve en yakın arkadaşlarımdan birirnin doğumgünü için hazırlamıştım. Hanimişin sitesinden (http://www.hanimiş.blogspot.com/) aldım modelini ve tarifini biraz değiştirerek yaptım.




18-20 cmlik kalıp için pandispanya,




3 yumurta


15 gr.ovalet(varsa)


75 gr.su


100 gr.şeker


150 gr.un


30 gr. kakao


1 paket kabartma tozu


1 paket vanilya yada 1 çay kaşığı vanilya esansı




Yumurta,şeker,ovalet önce düşük sonra yüksek devirde karışana kadar çırpılır.Diğer malzemeler eklenip karışana kadar çırpılır. Yağladığımız kelepçeli kaba yada çembere dökülür.Isıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk.pişirilir.




Ganaj için,




Pastayı 2 parçaya böleceksek 150 ml. krema ve 225 gr. bitter çikolata kullanalım. Çikolatayı parçalayalım.Isıttığımız kremayı içine döküp eritelim. Sürülecek kıvama gelince keki 2 'ye bölüp ganajın 2/3ünü arasına sürelim. Çilekleri arasına dizelim.Çileklerin düzgününü üzerine dizmek için saklayalım.Eğer keki 3'e böleceksek kremayı 225ml. çikolatayı da 340gr.kullanalım.




Etrafındaki çikolata bandını ise, pastanın çevresi kadar yağlı kağıt keselim. 200 gr. çikolatayı benmari usulu eritelim. Spatulayla acilen yağlı kağıda sürüp bir kenarda hafif donmasını bekleyelim ve akmayacak gibi göründüğünde pastanın çevresine saralım ve buzdolabına koyalım. Erimiş çikolatadan kaldıysa çileklerin uçlarını batırıp bir tabağa dizelim 2-3 dk.buzlukta tutalım. Pastayı dolaptan alalım ve yağlı kağıdı etrafından dikkatlice çıkaralım.Çilekleri üzerine dizelim.




Hiç yorum yok: