9 Ocak 2009 Cuma

AHUDUDULU CHEESE KEK



On yıldır bu tarifi kullanarak yapıyorum .Bir arkadaşımın tarif kitabından fotokopi çekmişim ama kitap kime ait bilemiyorum. Ama gerçekten tarif çok iyi.Denemenizi hararetle tavsiye ederim.




26 cm kelepçeli kalıp için ;


Tabanı için


3 paket eti burçak


3 yemek kaşığı şeker


1/2 tatlı kaşığı tarçın


1 yemek kaşığı tereyağ




Krema için


3 paket krem peynir(trakya marka beyaz krem peynir)


1 yemek kaşığı un


1/2 bardak+ 1 parmak şeker


2/3 bardak krema(tikveşli tavsiye ederim)


1 paket vanilya


1 tutam tuz


2 yumurta(oda sıcaklığında)




Sos için


1 kutu dondurulmuş ahududu( 1 kutu 450 gr.)


1 yemek kaşığı mısırunu


1 portakal suyu


1/2 bardak pudra şekeri




Kalıbı iyice yağlayalım.Tereyağını eritelim.Bisküviler, şeker, tereyağ,tarçın robottan geçirilir.Robot yoksa havanın tokmağıyla dövülür.Kalıbın içine boşaltılır ve dibine bastırarak yayın. Isıtılmış 200 derece fırında 10 dk.kadar pişirin Çıkarıp soğumaya bırakın.




Büyük bir cam kasede krem peynir,un ,tuz mikserle önce düşük sonra yüksek devirde pofuduk olana kadar karıştırılır. Şeker,krema, vanilya eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Yumurtalar tek tek ve herbir kırıp koymada iyice çırpılır.Çırpma işlemi bitince tası tezgaha hafif hafif vurun ki içinde kalan hava kabarcıkları gitsin.Gitsinki fırından çıkardığınızda kekin üzerinde çatlaklar oluşmasın.Hava kabarcıkları da gidince kalıba dökelim.150 derece fırına verelim 70 dk.kadar pişirelim.Fırından çıkaralım. Soğuduktan sonra üzerini folyo ile örtüp 1 gün buzdolabında bekletelim. Eğer çatlak halen varsa üzülmeyin üzerine sosu dökünce kapanacak.




Sos için ,ahududuları ve pudraşekerini blendırda çekelim. Tel süzgeçten geçirip pütürüklerini alalım.Burada gördüğünüz bu şekilde yapıldı ama süzmesenizde olur.Genelde süzmeden yapıyorum. Portakalın suyunu sıkıp içine mısır ununu koyup karıştıralım.Hazırladığımız ahududuyu bir ısıtma kabı yada küçük süt tenceresine koyalım üzerine mısırunlu karışımı döküp ocağın altını açalım.karıştırarak pişirelim. kaynamaya başladıktan 2-3 dk.sonra altını kapatalım. Cam bir kaseye döküp soğumaya bırakalım.




1 gün sonra cheese kekimizi buzdolabından çıkaralım ve üzerine sosu yayalım.


















Hiç yorum yok: