1 Ocak 2009 Perşembe

MUZLU YENİYIL PASTASI




Bu sefer ingiliz keki yerine sade pandispanya hazırladım.

Pandispanya (22cm kalıp için)
5 yumurta
22 gr.ovalet(varsa)
110 gr.su
150gr.şeker
225 gr.un
1paket k.tozu
1 paket vanilya yada 1 tatlı kaşığı vanilya esansı



Yumurta,şeker ve ovaleti 5.dk.kadar çırpalım. Diğer malzemeleri de ekleyip karışana kadar çırpalım kalıbımıza dökelim.Isıtılmış 180 derecedeki fırınımızda 30 dk.kadar pişirelim.


İçine krem patiseri hazırladım.
1/2 kg.süt
4 yumurta sarısı
100 gr.şeker
30 gr. un
30 gr.mısır nişastası
(Kremayı hemen kullanmayacaksanız nişasta ve unu 25'er gr. kullanınız.)


Sütle ,şekerin yarısını bir kapta tencerede kaynatırken un ,nişasta,kalan şekeri ve yumurtayı bir tencerede çırpın .Kaynayan sütün altını kapatıp 4-5 yemek kaşığı sütü karışıma döküp karıştırın sonra sütün hepsini döküp tencereyi ateşe alıp sürekli karıştırarak pişirelim.Muhallebi kıvama gelince altını söndürelim.Karıştırarak soğutalım.


Keki 3 parçaya böldüm ve kremayı sürüp muzları dizdim. Üstünü ve yanları reçel suyuyla ıslatalım ve şekerhamuruyla kaplayalım.


















Hiç yorum yok: