27 Ocak 2009 Salı

MİLFÖY BOHÇASINDA TAVUK

Sunumu şık yapması kolay bir yemek.

8 adet milföy hamuru için
7 adet kemiksiz tavuk pirzola
1 soğan
3 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı köri
tuz,karabiker
10 tane maydanoz sapı

Pirzolaları kuşbaşı kesip tavada kavurmaya başlayalım suyunu çekince soğanı ve sarımsağını doğrayıp ekleyelim beraber kavuralım söndürmeye yakın tuz,biber ve köriyi ekleyim.

Maydonoz saplarını kaynamış suya batıralım .


Buzluktan çıkardığımız milföyler çözülünce unladığımız tezgaha alalım ve biraz açalım. Ortasına malzemeden koyalım ve açık bir yeri kalmayacak şekilde bohça gibi kapatalım.Bir adet maydonoz sapıyla bohçayı bağlayalım ve yağladığımız tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dk pişirip sıcak servis yapalım.










Hiç yorum yok: