12 Mart 2009 Perşembe

ÇİLEKLİ PASTA

Hem görüntüsü hem de lezzeti harika. Bu pastayı 3.kez yapıyorum. Hanimiş Işıl'ın bir tarifi bu aslında. Pandispanyayı ve ganajını kendi tarifime göre hazırladım.

Ganaj için 100 gr. kremayı süt tenceresinde kaynatıp 200 gr. bitter çikolatayı üzerine ekleyip eriyene dek karıştıralım. Sürülecek kıvama gelene kadar bekletelim .Bunun için buzdolabına da koyabiliriz.
Pandispanya tarifi çin şekerhamurlu bahar pastasına bakabilirsiniz.

1 kg çilekten üzerini süsleyecek kadar ayırıyoruz ve benmaride erittiğimiz 100 gr.bitter çikolataya çileklerin yarısını batırıp bir tabağa diziyoruz bir kenara donması için bırakıyoruz.

Kekimizi 3 parçaya ayırıp şekerlisu ile hafif ıslatıyoruz.Ganajı sürüp ortadan kestiğimiz çilekleri diziyoruz. Aynı işlemi diğer kat içinde yapıyoruz. En üstüne çilek yapışacak kadar çok ince bir tabaka sürüp çileklerimizi diziyoruz.Etrafındaki çikolata bandı için 150 gr.çikolatayı benmari de eritip şerit halinde kestiğimiz yağlı kağıda ince bir tabaka şeklinde sürüyoruz biraz donunca pastanın etrafına sarıp buzdolabına koyuyoruz.2-3 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

2 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Çookkk nefiss, ellerine sağlık ve Pastakolik'e hoşgeldin!!!

Sevgiler,
Evren

Unknown dedi ki...

Merhaba,

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.. yemekgezegeni.com adı altında, isteyen tüm yemek blogu sahiplerinin katılabileceği bir derleme sitemiz var. www.yemekgezegeni.com

yemekgezegeni size ne fayda sağlar?

- Sitenizin ziyaretçi sayısını arttırarak popülarite sağlar.
- Sitenizin yemekgezegeni.com takipçileri tarafından güncel olarak takip edilmesini, yeni eklenen yazılarınızdan haberdar olunmasını sağlar.
- Siz de yemekgezegeni.com takipçisi olarak diğer yemek bloglarıyla daha kolay iletişime geçebilir, yeni eklenenleri takip edebilirsiniz.
Bize katılmak isterseniz: yemekgezegeni@gmail.com