16 Temmuz 2009 Perşembe

VİŞNE SUYU

%100 doğal bir vişne suyu. Dışardan aldığımız vişne suyundan tat olarak hiçbir fark yok. Hazırlaması da çok kolay.
1 kg vişne
1,5 lt.su
2 subardağı şeker (vişnenin tadına bakın eğer çok ekşi değilse 1,5 bardak yetiyor)


Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkıyoruz çekirdeklerini çıkarıyoruz. Tencereye suyu koyup vişneleri içine atıyoruz.Yaklaşık 20 dk.kadar kaynatıyoruz.Altını kapatıp şekerini koyuyoruz. Vişneleri isterseniz şerbetin içinde bırakabilirsiniz. Ben pastalarda kullanmak için bir kutuya koyup buzdolabında sakladım.

1 yorum:

karamel mutfak dedi ki...

ben vişne suyunu sevmem ama kış için yapar koyarım biraz emeginize salık.