24 Kasım 2009 Salı

ÇİKOLATA KEKİ



Merhaba,


ABD de fırını olan Doris Schecter'in " VELVET CHOCALATE CAKE" in malzemelerini okuduğumda guzel birsey olacağini hissettim ve gerçekten nefis birşey :) Neredeyse sırf çikolatadan oluşuyor onun için çikolatalı değil de Çİkolata Keki ismini koydum.Malzemeleri de çok basit yapması da.Yalnız bu ne ince kek diyebilirsiniz neredeyse çikolatadan çok mamul olduğu için incecik bir dilim insana yetiyor.



250 gr.çikolata

4 çorba kaşığı tereyağ

1 çorba kaşığı granül kahve

2 adet sarısı beyazı ayrılmış yumurta

2 çorba kaşığı şeker



Yuvarlak bir tepsiyi yağlıyoruz. Benmaride çikolata,tereyağ,nescafeyi erit. Ocaktan al ve karıştırarak ılıt ve yumurta sarılarını birer birer ekleyerek çırpın.



Diğer yandan yumurta aklarını çırpın ve şekeri yavaşça ekleyin. Köpük köpük olunca önce 1/4ünü yavaş yvaş yediriyoruz ve kalanını da ekleyip sadece karışana karıştırıyoruz.hamuru kalıba döküyoruz.kalıbı daha büyük bir tepsiye koyuyoruz ve hamurlu kalıbın yarısına gelecek kadar sıcak su koyup 25 dk.kadar pişiriyoruz. Soğuyunca en az 4 saat buzzdolabında bekletiyoruz. Kalıptan çıkarmak için zorlanıyorsanız ılık suda 2-3 dk.kadar bekletiyoruz ve ters çevirerek servis tabağına alıyoruz.












Hiç yorum yok: