16 Kasım 2008 Pazar

ÇİKOLATALI TART



Boyut yayıncılıktan çıkan Rosalba Gioffre’ye ait ÇİKOLATA isimli kitaptan aldım bu tarifi. Hem çabuk hem kolay hemde çok lezzetli oldu. Ayrıca kitabı da almanızı tavsiye ederim. İçinde çikolata ile yapılan kurabiye,dondurma,pasta,kek hatta yemek tarifleri ile tarihçesi var.

Hamur için,
250 gr.un (2 bardak)
50 gr. Kırılmış kavrulmuş fındık(2 avuç kadar)
75 gr.şeker (3/4 bardak)
140 gr. Tereyağ( miktarlar paket üzerinde yazılı olduğundan ona gore ayarlarsınız.) çok hafif yumuşamış olmalı
2 adet yumurta sarısı(çırpılmış)
100 gr. ahududu marmeladı yada reçeli yada evde ne varsa( 1 çay bardağı kadar)
Bir tutam tuz
Bir tutam tarçın
Üzeri için yumurta akı
Ganaj için,
200 gr.bitter çikolata
150 gr. krema

Unu bir tepsiye yada tezgaha eleyin yumurta sarıları ve marmelat hariç hepsini yağurun hamur kıtırlı bir görünüm aldığında yumurta sarılarını ekleyin karışana kadar yoğurun.tereyağ ile yağladığınız tart kalıbına kenarlara çıkacak şekilde serin streç filmle kapatıp 1,5 saat kadar dolapta bekletin. Çıkardıktan sonra kenarlara yumurta akını sürün. Ortasına çatalla delikler açın.Tartın içi kadar yağlı kağıt yerleştirin ve üzerine ağırlık yapması için nohut yada fasulye koyun.önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk.pişirin.Tartı çıkarıp hızlıca ağırlıkları ve yağlı kağıdı alın tekrar fırına koyup 10 dk. Daha pişirin.Çıkarıp tamamen soğumaya bırakın. Soğuyunca reçeli sürün.

Ganaj için, kremayı kaynatın küçük parçalara ayırdığınız çikolatanın üzerine döküp karıştırarak eritin.Reçelin üzerine ganajı döküp tartı 3-4 saat dolapta bekletin. Üzerini istediğiniz gibi süsleyin.Orjinal tarifte üzerini taze ahududu ile süslemiş.

Hiç yorum yok: