Ispanaktan kek olursa kırmızı pancardan da olur mu acaba diye düşünüyordum. Tesadüfen Sofra dergisinde buldum. Pancar turşusunu çok severim. Anneme, yapması için pazardan almıştım.İşte 22 cmlik kalıba göre tarifi .
3 yumurta
3 adet pancar
2 çay bardağı sıvıyağ
2 subardağı şeker+3 çorba kaşığı şeker
1,5 bardak un
kabartma tozu
vanilya
1 yaprak jelatin
Düdüklü tencerede pancarları sonra 20 dk.pişirelim.Blendırda 2 çaybardağı yağ ile pancarları çekelim. Diğer tarafta yumurtayı şekerle çırpalım.Elediğimiz un,k.tozu vanilyayı ve pancardan 1 çaybardağı ayırıp kalanını karışıma ekleyelip karıştıralım. Yağlayıp unladığımız kalıba dökelim.Isıtılmış 170 derece fırında 35-40 dk.pişirelim.Fırından çıkarıp soğuduktan sonra ikiye keselim.herhangibir reçelin suyundan 2 çorba kaşığı aldım içine yoğunluğu gidecek kadar su koydum ve keki ıslattım. Arasına dr.oetker'in krema dolgusundan koydum.Üzerine ve yanlarına yarım paket kremşanti hazırlayıp sürdüm. Dolaba koydum.
Jelatini 2 çorba kaşığı suda erittim.ayırdığımız 1 çaybardağı pancarı 3 çorba kaşığı şeker ile 5 dk. pişirdim. Jelatini de içine ekledim ve sürülecek kıvama gelince pastanın üzerine sürdüm.yanlarını da süsleme şekeri ile süsledim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder