23 Kasım 2008 Pazar

MEYVALI TART

En çok sevdiğim tart çeşididir. Çeşitli tart hamurları denedim sonunda buldum. Pastacı kreması da öyle.Pastanın içindekine göre biraz daha akışkan olmalı tarttaki benim ağız tadıma göre.Onu da deneye deneye buldum.Tart tarifi çikolatalı tart ile aynı.

Pastacı kreması için ;
1/2 lt.süt
4 yumurta sarısı
30 gr.nişasta
30 gr.un
2 çaykaşığı vanilya esansı
150 gr.şeker
70 gr.tereyağ
Şekerin yarısıyla sütün tamamını ocağa koyalım. Kalan şeker, nişasta,un, yumurta sarılarını çelik bir tencereye koyup çırpalım. Kaynayan sütten birkaç kaşık alarak yumurtalı karışıma alıştırma yapalım.Bu tencereyi ocağa alıp kalan sütün tamamını ekleyelim devamlı karıştırarak pişirelim. Un kokusu gidince ocaktan alalım. Karıştırarak soğutalım ılınınca tereyağını ekleyip mikserle çırpalım.Soğumuş tartın üzerine evdeki herhangibir reçelin suyundan sürelim pastacı kremasını dökelim. İstediğiniz meyvalardan dilimleyerek üzerini süsleyelim. Hazır satılan tart jölesinin yarısını yapıp meyvaların üzerine dökelim. Biraz dinlendirip hemen hepsini bir kerede yiyelim.

Hiç yorum yok: